”Husmanskost” med finess – lektion 4 Efterrätt Citronfromage 4
personer
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Skölj citronen väl och riv det gula skalet fint. Pressa citronen, sila saften och blanda det med de urkramade gelatinbladen. Smälta i mikrovågsugn ½-1 minut. 2. Vispa äggulorna och sockret till vitt skum. Vispa äggvitorna. Vispa grädden till styvt skum. 3. Vispa gelatin- och citronsaftsmeten ned i äggulesmeten. Vänd sedan den vispade grädde i smeten. Spar ev. lite grädde till garnering. 4. Vänd till sist äggvitevispet med snabba men ändå försiktiga tag i äggula-grädd-smeten. 5. Häll fromagen upp i serveringsskålen eller i portionsglas. Ställ den kallt minst 1 timme före servering. Garnera med tunnskivad citron, riven eller hyvlad blockchoklad och vispad grädde. |