”Husmanskost” med finess – lektion 4

Efterrätt 

Citronfromage 

 4 personer 

  • 4 blad gelatin

  • 1 el. 2 citroner (efter smak)

  • 3 äggulor

  • 3 äggvitor

  • 1 1/4 dl socker

  • 3 dl vispgrädde

1.   Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Skölj citronen väl och riv det gula skalet fint. Pressa citronen, sila saften och blanda det med de urkramade gelatinbladen. Smälta i mikrovågsugn ½-1 minut.

2.   Vispa äggulorna och sockret till vitt skum. Vispa äggvitorna. Vispa grädden till styvt skum.

3.   Vispa gelatin- och citronsaftsmeten ned i äggulesmeten. Vänd sedan den vispade grädde i smeten. Spar ev. lite grädde till garnering.

4.   Vänd till sist äggvitevispet med snabba men ändå försiktiga tag i äggula-grädd-smeten. 

5.   Häll fromagen upp i serveringsskålen eller i portionsglas. Ställ den kallt minst 1 timme före servering. Garnera med tunnskivad citron, riven eller hyvlad blockchoklad och vispad grädde.