Tallstigen 22
 
 
   
     
  Tallstigen 22  
     
  Husregler  
     
  Grundregeln är enkel: Sköt om huset som var det ditt eget.  
     
  Några saker måste dock påpekas särskilt.  
     
  Huset är rökfritt. Det innebär att det inte får rökas tobak inomhus. Utomhus och på verandan (med dörren stängt) är rökning OK. Det finns askfat på verandan. Överträdelse medför borttappat deposition.  
     
  Var försiktig med öppen eld - inne som ute. Sätt t.ex. inte värmeljus på brännbart underlag. Inte nog med att huset kan brinna - det kan också sprida sig till kringliggande skog.
Under vissa perioder med mycket torra förhållanden råder "eldningsförbud" vilket innebär att all öppen eld är förbjudit utomhus. Undantagit är träkolsgrill uppställd så att inga gnistor eller liknande kan sprida sig till brännbart material.
 
     
  Hund och katt får gärna medtages men var uppmärksam på att hundar inte får gå lösa pga. vilt.  
     
  Var uppmärksam på "Allemansrättens" fördelar - och begränsningar.
Her kan du läsa om "Allemansrätten" (PDF - på lätt svenska)
 
     
  Fiske: Vill du fiska i Unnen måste du köpa ett fiskekort i kiosken på Torget. Det är billigt. Barn och unga under 15 år fiskar gratis. Man får fiska med spö el. likn. men inte med nät eller rusar. Fiske i Sjättesjö är gratis.  
     
  Affald: Vanligt hushållsavfall läggs i den gröna soptunnan. Matrester till biogas läggs i den bruna soptunnan i papperspåser som finns under vasken i köket. Glas, metall och pappkartonger körs till återvinningsstationen som finns till höger, när man kör ut av Unnaryd mot Hyltebruk.  
     
  Värme: Huset är försett med oljefyllda el-element i alla rum. Det är dock billigare att använda luft-til-luft värmepumpen som från köket spridar värme till hela huset till mindre än halva priset i i förhållande till el-elementen. Braskaminen är det billigaste värmealternativet. Den är en avancerat och mycket effektiv konstruktion. Det ställer lite högre krav på betjäningen:
1) Luckan skall alltid vara stängt under eldning.
2) Enbart torrt och ren ved får användas - inget avfall av något slag.
3) Elda försiktigt - kaminen ger mycket värme från sig.
4) Tända på kaminen med tändvätska. Kan köpas i COOP eller på bensinmacken.
 
     
  Parkering: Använd parkeringsplatsen. Bilkörning på gräset är otillåtet. Överträdelse medför borttappat deposition.  
     
     
     
  Tipp: kanske är det en idé att följa svensk tradition vid att lägga utomhusskorna innan man går in i huset. Det sparar er för en massa städning.  
     
  Se till att nyckeln inte kommer bort. Om den gör det måste du betala SEK 500 då vi måste byta låset.